Briocher med hindbærsyltetøj


15 g gær
½ dl vand
1 tsk. salt
75 g sukker
5 æg
550 g mel
250 g blødt smør
100 g hindbærsyltetøj
Æg til pensling
Rør gæren ud i vandet og tilsæt salt, sukker og æg. Bland melet i lidt ad gangen, til dejen har en smidig konsistens, og stil den til hævning et lunt sted i 2 timer. Kom dejen ud på et meldrysset bord og ælt smørret ind i dejen. Dæk dejen til og stil den på køl natten over. Del dejen i to dele svarende til 1/3 og 2/3 og form 18 boller af hver. Smør 18 portionsforme og læg en stor bolle med en lille fordybning i hver. Kom en tsk. hindbærsyltetøj i hver fordybning og læg de små boller over. Lad briocherne efterhæve i 20 min., pensl med æg og bag dem ved 220° i 20 min.

se også opskriften på
walesboller

Kommentarer