Så er det snart tid til at plukke solbær. Hvis du er så heldig at have adgang til de små sorte bær, kan jeg kun anbefale den superlækre dessert. Opskriften er til 4 personer - Velbekomme
350 g solbær
2 spsk. flormelis
4 spsk. crème de cassis (solbærlikør)
2 pasteuriserede æggeblommer
3 spsk. sukker
1 spsk. majsstivelse
2½ dl mælk
1½ dl piskefløde
125 g makroner
50 g mandler
Drys solbærrene med flormelis, hæld cassisen over og lad det trække på køl. Rør æggeblommer, sukker og majsstivelse sammen i en tykbundet gryde og tilsæt mælken. Kog blandingen op under piskning, lad den koge i 1 min. og stil den til afkøling. Pisk fløden til skum og vend skummet i den kolde creme. Knus makronerne og bland dem med hakkede mandler. Læg creme, makronblanding og solbær lagvis i høje portionsglas. Afslut med et lag creme, pynt med citronmelisse og server.
Se også sommerdessert med masalaskum, se opskriften her
350 g solbær
2 spsk. flormelis
4 spsk. crème de cassis (solbærlikør)
2 pasteuriserede æggeblommer
3 spsk. sukker
1 spsk. majsstivelse
2½ dl mælk
1½ dl piskefløde
125 g makroner
50 g mandler
Drys solbærrene med flormelis, hæld cassisen over og lad det trække på køl. Rør æggeblommer, sukker og majsstivelse sammen i en tykbundet gryde og tilsæt mælken. Kog blandingen op under piskning, lad den koge i 1 min. og stil den til afkøling. Pisk fløden til skum og vend skummet i den kolde creme. Knus makronerne og bland dem med hakkede mandler. Læg creme, makronblanding og solbær lagvis i høje portionsglas. Afslut med et lag creme, pynt med citronmelisse og server.
Se også sommerdessert med masalaskum, se opskriften her
Kommentarer
Send en kommentar