Solbærtrifli

Så er det snart tid til at plukke solbær. Hvis du er så heldig at have adgang til de små sorte bær, kan jeg kun anbefale den superlækre dessert. Opskriften er til 4 personer - Velbekomme


350 g solbær
2 spsk. flormelis
4 spsk. crème de cassis (solbærlikør)
2 pasteuriserede æggeblommer
3 spsk. sukker
1 spsk. majsstivelse
2½ dl mælk
1½ dl piskefløde
125 g makroner
50 g mandler

Drys solbærrene med flormelis, hæld cassisen over og lad det trække på køl. Rør æggeblommer, sukker og majsstivelse sammen i en tykbundet gryde og tilsæt mælken. Kog blandingen op under piskning, lad den koge i 1 min. og stil den til afkøling. Pisk fløden til skum og vend skummet i den kolde creme. Knus makronerne og bland dem med hakkede mandler. Læg creme, makronblanding og solbær lagvis i høje portionsglas. Afslut med et lag creme, pynt med citronmelisse og server.
Se også sommerdessert med masalaskum,  se opskriften her

Kommentarer