Velkommen til

Mit billede
Kastrup, KBH, Denmark
Jeg er først og fremmest madentusiast, med en forkærlighed for at eksperimentere i køkkenet, herudover er jeg madskribent, foodstylist og kagenørd.

søndag den 10. juli 2011

PororokageI går fejrede vi min lille søn 2 års fødselsdag sammen med hele familien og han skulle naturligvis have en kage, der var lavet helt særligt til ham. Et af de helt store hit for ham er en tegnefilm om en lille pingvin ved navn Pororo, så jeg gav mig i kast med at lave en kage, der lignede tegneseriefiguren. Det var lykkedes meget godt syntes jeg selv, men indrømmet det tog væsentligt længere tid, end jeg havde beregnet (det gør det tit med disse kager). Alt i alt har jeg lagt ca. 8 arbejdstimer i kagen, så jeg var meget spændt på hvad han sagde til den, da jeg satte den på bordet.
Jeg blev bestemt ikke skuffet, for hans fik øjne så store som tekoppe og hoppede op og ned på stolen af glæde, hvorefter han straks stak sin gaffel i kagen.
Kagen bestod af sukkerbrødsbunde lagt sammen med en jordbær-ribs mousse, smurt op med en smørcreme med lime og overtrukket med farvet sugarpaste.

Sukkerbrødsbunde
6 æg
240 g sukker
100 g kartoffelmel
100 g hvedemel
3 tsk. bagepulver
2 tsk. vaniljesukker
Pisk æg og sukker hvidt og bland kartoffelmel, hvedemel, bagepulver og vanilje. Rør melblandingen i æggesnapsen og kom dejen i en smurt 3 1/2 l form. Bag kagen ved 175° i 45 min., lad den afkøle og flæk den i tre bunde.

Smørcreme

200 g smør
300 g flormelis
Saften af ½ lime

Jordbær-ribsmousse
350 g jordbær
250 g ribs
160 g sukker
7 bl. husblas
6 dl piskefløde
Sæt husblasen i blød i koldt vand og blend bær og sukker. Pisk fløden til skum og smelt husblasen. Pisk husblasen i de blendede bær og vend flødeskummet i.

1 kommentar:

  1. Hehe, gad godt at have set lillemandens i det øjeblik :) Flot kage!

    SvarSlet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...