Indiske bhajis med raita

Ind i mellem får jeg en vedholdende lyst til indisk mad, for jeg er vild med krydrede mad. Her er en superlækker indisk specialitet, der kan serveres som forret eller som lille snack. Den meget ferske yoghurt giver et godt modspil til de krydrede bhajis

2 rødløg
100 g kikærtemel
½ tsk. bagepulver
2 tsk. rød karrypasta
1½ dl koldt vand
1 rød, finthakket chili
1½ dl yoghurt
2 spsk. mynte
1 fed hvidløg
Salt og peber
1 l vindruekerneolie
Pil løgene, hak det ene fint og skær det andet i tynde både. Bland mel og bagepulver med karrypasta, vand og chili til en ensartet dej og vend løgene i dejen. Rør yoghurten med hakket mynte og presset hvidløg, smag til med salt og peber og stil raitaen på køl. Varm olien op, til den syder om spidsen af en tandstik, og bag skefulde af løgblandingen i olien til de er gyldne og kommer op til overfladen. Lad bhajisene dryppe af på et stykke køkkenrulle og server dem lune med den kolde raita.

Prøv også en mango lassi

Kommentarer