Flettet Kanelkringle

Har du prøvet at flette en kringle? Det er slet ikke svært og den bliver bare så fin ❤❤❤


50 g gær
1 dl mælk
1 spsk. sukker
1/2 tsk. salt
1 æg
100 g smør
300 g mel
75 g blødt smør
75 g farin
1 spsk. kanel
1 æg til pensling

Rør gæren ud i mælken og tilsæt sukker, salt og æg. Smuldr smørret i melet, rør mælkeblandingen i og ælt dejen godt igennem. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i 45 min. Rør smør, farin og kanel sammen til en ensartet remonce. Rul dejen ud i rektangel på 20 x 70 cm og fordel remoncen over dejen. Rul dejen sammen på den korte led og flæk rouladen. Flet de to dele sammen, form den som en kringle og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Lad kringlen efterhæve i 20 min., pensl med sammenpisket æg og bag dem i ovnen ved 200° i 15 min.

Foto: Carina Krüger

Kommentarer