300 g
hakket oksekød1 hakket
løg
3 fed hakket hvidløg
1 spsk. olie
1 tsk. gurkemeje
1 tsk. Garam Masala (indisk krydderi)
Saft fra 1 lime
500 g kogte kartofler
75 g ærter
1 tsk. salt
1/2 tsk. peber
450 g hvedemel
1 tsk. salt
50 g smør
1 1/2 dl vand
1 l solsikkekerneolie
3 fed hakket hvidløg
1 spsk. olie
1 tsk. gurkemeje
1 tsk. Garam Masala (indisk krydderi)
Saft fra 1 lime
500 g kogte kartofler
75 g ærter
1 tsk. salt
1/2 tsk. peber
450 g hvedemel
1 tsk. salt
50 g smør
1 1/2 dl vand
1 l solsikkekerneolie
Brun kødet
sammen med løg og hvidløg i olien. Tilsæt gurkemeje, garam masala og limesaft.
Skær kartoflerne i tern, tilsæt dem sammen med ærter, salt og peber. Bland
melet med salt og smulr smørret deri. Ælt dejen sammen med vandet til den er
helt glat og del den i 18 stykker. Rul hvert stykke ud til en cirkel og fugt
kanterne med lidt vand. Kom fyld på dejen fold dejen om fyldet og tryk kanterne
sammen. Varm olien op til 180° (når olien bobler om enden af en tandstik) og
steg samosaerne i olien, nogle få ad gangen, 2-3 min. til de er gyldne. Lad
samosaerne dryppe af på fedtsugende papir og servér dem lune med spidskålsalat.
Spidskålsalat
500 g
spidskål
1 gulerod
1 lime
1 chili
2 tsk. sukker
1 tsk. salt
5 spsk. olivenolie
1 bdt. citronmelis
1 gulerod
1 lime
1 chili
2 tsk. sukker
1 tsk. salt
5 spsk. olivenolie
1 bdt. citronmelis
Snit kålen fint, skræl guleroden og skær den i tynde strimler. Riv limeskallen og bland den med limesaft, hakket chili, sukker, salt og olivenolie. Hak citronmelissen og bland kål, gulerod, citronmelis og dressing og lad den trække i 30 min.
Foto; Carina Krüger
Kommentarer
Send en kommentar