Kiksekage med pistacienødder

 
Mørk masse:
  • 30 g pistacienødder
  • 175 g smør
  • 250 g mørk chokolade
  • 45 g flormelis
  • 1 pasteuriseret æggeblomme
Lys masse:
  • 75 g smør
  • 150 g lys chokolade
  • 30 g flormelis
  • 1 pasteuriseret æggeblomme
  • 16 firkantede vanilje kiks
  • 30 g hvid chokolade
  • 1 spsk. pistacienødder
Hak pistacienødderne. Smelt smørret i en gryde og tag den af varmen. Bræk den mørke chokolade i mindre stykker og rør dem i smørret, til de er smeltet. Rør flormelis, pistacienødder og 1 æggeblomme i den lune chokoladeblanding. Smelt smørret i en gryde, bræk den lyse chokolade i mindre stykker og rør dem i smørret, til de er smeltet. Rør flormelis og 1 æggeblomme i den lune chokoladeblanding. Beklæd en aflang brødform ca. 1 liter med plastfilm. Hæld et tyndet lag mørk chokolademasse i bunden og et lag kiks henover og derefter et lag lys chokolademasse- forsæt til der er i alt 4 lag kiks. Slut af med et lag chokolade. Stil kiksekagen tildækket i køleskabet til næste dag. Smelt den hvide chokolade og pynt kiksekage med chokoladen og hakket pistacienødder.

 Foto;  Carina Krüger

Kommentarer