Fuldkornspizza med grønkålspesto

  • 15 g gær
  • 4 dl vand
  • 2 tsk. salt
  • 2 spsk. olie
  • 600 g fuldkornsdurum mel 
  • Pesto:
  • 1 rød chili
  • 1 fed hvidløg
  • 50 g pinjekerner
  • 50 g parmesanost
  • 1 lille stok grønkål
  • 1 dl olivenolie
  • 1 tsk. salt
  • 1 knsp. peber
  • 300 g kartofler
  • 50 g sorte oliven i skiver
  • 150 g revet mozzarella
  • 200 g bacon
  • Salt og peber
Rør gæren ud i vandet og tilsæt salt og olie. Rør melet i, ælt dejen smidig og lad den hæve under et klæde i 1 time. Rens chilien og pil hvidløget. Blend chili, hvidløg, pinjekerner, parmesan, grønkål, olie, salt og peber til en findelt pesto. Del dejen i fire og rul hver del ud 1/2 cm tykkelse. Kom en skefuld pesto på hver af bundene, skær kartoflerne i papirtynde skiver og fordel dem på pizzabundene sammen med oliven mozzarella og bacon i skiver. Krydr med salt og peber og bag pizzaerne ved 235° i 15 min. Servér med en god salat.

Foto; Carina Krüger

Kommentarer