Kog fløden, tag den af varmen op og rør chokoladen i til den
er helt smeltet og massen er ensartet. Dæk cremen til med film direkte på
overfladen, så der ikke dannes kondens og stil den på køl til den er helt kold.
Pisk æg,
sukker til en tyk og luftig creme, tilsæt appelsinskal og saft og sigt mel
blandet med bagepulver i dejen. Smør dejen ud i et jævnt lag i en bradepande beklædt
med bagepapir og bag rouladebunden ved 220° i 6 min. Vend kagen ud på et stykke
bagepapir drysset med sukker, læg et fugtigt viskestykke over og lad den
afkøle. Del bunden i 4 7 1/2 cm brede strimler på den lange led og læg dem i
forlængelse af hinanden. Pisk cremen tyk, smør halvdelen af cremen på bundene og rul
dem sammen. Stil er rouladens oprejse så spiralen kan ses oppe fra og fordel
resten af cremen over sider og bund. Drys med kandiseret appelsinskal og
servér.
Kandiseret
appelsinskal
4 appelsiner
2 dl vand
160 g sukker
3 spsk. sukker
Skær den orange skal af appelsinerne med en kartoffelskræller og skær
den i strimler. Kog strimlerne i 3 dl vand i 5 min. og hæld vandet fra. Kog
vand og sukker op under omrøring til sukkeret er opløst, tilsæt appelsinskallen
og lad det småsimre til appelsinskallen bliver gennemsigtig, ca. 20-30 min.
Fisk appelsinskalle op af sukkerlagen og lad den dryppe af. Vend skallerne i
den ekstra sukker, spred dem ud på et stykke bagepapir og lad dem tørre i ovnen
ved 60° varmluft i 40 min.
Kommentarer
Send en kommentar