Appelsinspiral med trøffelcreme

  • 5 dl piskefløde
  • 150 g mørk chokolade
  • 4 æg
  • 125 g sukker
  • 1 spsk. revet appelsinskal
  • 2 spsk. appelsinsaft
  • 125 g mel
  • 1 tsk. bagepulver
  • Kandiseret appelsinskal
Kog fløden, tag den af varmen op og rør chokoladen i til den er helt smeltet og massen er ensartet. Dæk cremen til med film direkte på overfladen, så der ikke dannes kondens og stil den på køl til den er helt kold. Pisk æg, sukker til en tyk og luftig creme, tilsæt appelsinskal og saft og sigt mel blandet med bagepulver i dejen. Smør dejen ud i et jævnt lag i en bradepande beklædt med bagepapir og bag rouladebunden ved 220° i 6 min. Vend kagen ud på et stykke bagepapir drysset med sukker, læg et fugtigt viskestykke over og lad den afkøle. Del bunden i 4 7 1/2 cm brede strimler på den lange led og læg dem i forlængelse af hinanden. Pisk cremen tyk, smør halvdelen af cremen på bundene og rul dem sammen. Stil er rouladens oprejse så spiralen kan ses oppe fra og fordel resten af cremen over sider og bund. Drys med kandiseret appelsinskal og servér.
 

Kandiseret appelsinskal
  • 4 appelsiner
  • 2 dl vand
  • 160 g sukker
  • 3 spsk. sukker
Skær den orange skal af appelsinerne med en kartoffelskræller og skær den i strimler. Kog strimlerne i 3 dl vand i 5 min. og hæld vandet fra. Kog vand og sukker op under omrøring til sukkeret er opløst, tilsæt appelsinskallen og lad det småsimre til appelsinskallen bliver gennemsigtig, ca. 20-30 min. Fisk appelsinskalle op af sukkerlagen og lad den dryppe af. Vend skallerne i den ekstra sukker, spred dem ud på et stykke bagepapir og lad dem tørre i ovnen ved 60° varmluft i 40 min.

Foto: Carina Krüger

Kommentarer