Påske-sildesalat med vagtelæg


For  et par år siden lavede jeg denne skønne påskesalat og den skal helt klart på påskebpordet igen i år, for den er både nem og smager fantastisk. 

Foto Carina Krüger

  • 2 røgede sild
  • 8 vagtelæg
  • 1 salathoved
  • ½ bdt. radiser
  • 1 bdt. klippet purløg
  • 1 hakket rødløg
  • 1 spsk. dijonsennep
  • 2 tsk. æbleeddike
  • ½ tsk. salt
  • 1 knsp. peber
  • 2 spsk. koldpresset rapsolie


Rens sildene for skind og ben og del kødet i mindre stykker. Kog vagtelæggene i 3 min. og lad dem afkøle i koldt vand. Skyl salaten og riv den i mindre stykker. Bland salaten med radiser i skiver, purløg og rødløg. Rør sennep, eddike, salt og peber sammen og pisk olien i lidt ad gangen, til dressingen tykner, og smag den til. Vend dressingen i salaten, pil æggene og halvér dem på langs. Anret salaten på et fad med sildestykker og vagtelæg henover. Servér med groft brød.


Foto Carina Krüger



Kommentarer