Orangeflødeboller

En herlig kombination af det søde og syrlige – en himmelsk mundfuld
(8 stk.)
Foto: Carina Krüger
1 usprøjtet appelsin
50 g marcipan
1 spsk. flormelis
1 blad husblas
1½ pasteuriseret æggehvider
1 tsk. vaniljesukker
1 dl flormelis
300 g mørk chokolade
Evt. orangekrymmel til pynt

Riv appelsinen fint og pres saften af den. Ælt marcipanen med 1 tsk. appelsinsaft og flormelis. Rul marcipanen ud i ca. 2 mm’s tykkelse og udstik 8 cirkler med en 4 cm’s udstikker. Bag marcipancirklerne ved 200° i 8 min. og lad dem køle helt af. Udblød husblassen og smelt den med det vand, der hænger ved. Pisk hviderne stive med flormelis og revet appelsinskal og tilsæt husblassen, mens der piskes. Vent, til hviderne begynder at sætte sig, kom dem i en sprøjtepose, sæt en top på hver bund og stil dem i fryseren. Smelt chokoladen over vandbad og overtræk flødebollerne ved at dyppe dem i chokoladen, pynt evt. med lidt orangekrymmel og lad dem tørre på et stykke bagepapir. 

Se flere opskrifter her

Kommentarer