Sprøde asier er perfekte til et stykke med leverpostej
1 kg asier
1 l vand
100 g salt
½ dl eddike
Eddikelage
5 dl eddike
400 g sukker
1 løg
5 peberkorn
3 stjerneanis
10 cm lakridsrod
1 tsk. sennepskorn
1 tsk. fennikelfrø
1 cm skrællet peberrod
Skyl og skræl asierne, fjern kernerne og skær dem i strimler. Kog vandet op med salt og eddike og lad lagen afkøle. Kom asierne i lagen, læg noget tungt over, så asierne ligger i pres og lad dem trække natten over. Hæld saltlagen fra og lad asierne dryppe godt af. Kog eddiken op med sukker, løg, peberkorn, anis, lakridsrod, sennepskorn og fennikelfrø. Kom asierne i skollede glas sammen med peberrod i skiver og hæld lagen over. Læg en lille skål eller en underkop over, så asierne holdes nede i lagen, og lad dem afkøle. Luk glassene til og lad dem trække i mindst et par dage før brug.
Se flere opskrifter her
Foto: Carina Krüger |
1 l vand
100 g salt
½ dl eddike
Eddikelage
5 dl eddike
400 g sukker
1 løg
5 peberkorn
3 stjerneanis
10 cm lakridsrod
1 tsk. sennepskorn
1 tsk. fennikelfrø
1 cm skrællet peberrod
Skyl og skræl asierne, fjern kernerne og skær dem i strimler. Kog vandet op med salt og eddike og lad lagen afkøle. Kom asierne i lagen, læg noget tungt over, så asierne ligger i pres og lad dem trække natten over. Hæld saltlagen fra og lad asierne dryppe godt af. Kog eddiken op med sukker, løg, peberkorn, anis, lakridsrod, sennepskorn og fennikelfrø. Kom asierne i skollede glas sammen med peberrod i skiver og hæld lagen over. Læg en lille skål eller en underkop over, så asierne holdes nede i lagen, og lad dem afkøle. Luk glassene til og lad dem trække i mindst et par dage før brug.
Se flere opskrifter her
Kommentarer
Send en kommentar