Whoopie pies med hindbærcreme

Kagerne her stammer fra USA, hvor de religiøse Amish-koner traditionelt bagte dem af en rest kagedej, som et simpelt mellemmåltid til manden, når han var i marken
Foto; Carina Krüger
           
125 g smør
150 g hvid chokolade
225 g sukker
3 æg
1 tsk. vaniljesukker
400 g hvedemel
½ tsk. bagepulver
Creme
3 spsk. hindbærmarmelade
120 g blødt smør
300 g flormelis
Frysetørret hindbær eller flormelis

Smelt smørret, kom den hakkede chokolade i og rør, til chokoladen er helt smeltet. Pisk sukker, æg og vaniljesukker til en luftig æggesnaps. Sigt mel og bagepulver i æggesnapsen og rør dejen sammen med chokoladesmørret. Sæt dejen som små kugler på størrelse med valnødder på en smurt bageplade. Tryk kagerne let flade, bag dem ved 180° i 12 min. og lad dem køle af på en bagerist. Purér hindbærmarmeladen gennem en sigte og rør den med smør og flormelis til et ensartet fyld. Læg kagerne sammen to og to med hindbærfyldet, drys med frysetørret hindbær eller flormelis og server.

Tip: Holdbarhed op til 5 dage på køl og 2 måneder på frost.


Se mere her

Kommentarer