Fødselsdage i foråret får mig altid til at tænke på blomsterkager i skønne forårsfarver. Kagen her var til min farmor og skulle først og fremmest signalere forår og friskhed, så den gule farve kom af sig selv...
Kagen bestod af
Mandelbunde:
4 æg
160 g sukker
60 g hvedemel
60 g kartoffelmel
2 tsk. bagepulver
100 g finthakkede, smuttede mandler
Pisk æg og sukker lyst og luftigt. Bland mel, kartoffelmel, bagepulver og mandler og rør det i æggesnapsen. Smør en 20 cm og en 15 cm form, drys med rasp og læg bagepapir i bundene. Hæld dejen i formene, bag bundene ved 175° i 40 min. og lad dem afkøle.
Lagt sammen med
Jordbær-limemousse:
300 gram jordbær
150 gram sukker
1 lime
6 bl. husblas
5 dl piskefløde
Sæt husblasen i blød i koldt vand og blend bær og sukker med limeskal og -saft. Pisk fløden til skum og smelt husblasen. Pisk husblasen i de blendede bær og vend flødeskummet i.
Efter et par timer på køl blev kagen smurt op med helt enkel smørcreme og overtrukket og dekoreret med sugarpaste.
Kagen bestod af
Mandelbunde:
4 æg
160 g sukker
60 g hvedemel
60 g kartoffelmel
2 tsk. bagepulver
100 g finthakkede, smuttede mandler
Pisk æg og sukker lyst og luftigt. Bland mel, kartoffelmel, bagepulver og mandler og rør det i æggesnapsen. Smør en 20 cm og en 15 cm form, drys med rasp og læg bagepapir i bundene. Hæld dejen i formene, bag bundene ved 175° i 40 min. og lad dem afkøle.
Lagt sammen med
Jordbær-limemousse:
300 gram jordbær
150 gram sukker
1 lime
6 bl. husblas
5 dl piskefløde
Sæt husblasen i blød i koldt vand og blend bær og sukker med limeskal og -saft. Pisk fløden til skum og smelt husblasen. Pisk husblasen i de blendede bær og vend flødeskummet i.
Efter et par timer på køl blev kagen smurt op med helt enkel smørcreme og overtrukket og dekoreret med sugarpaste.
Kommentarer
Send en kommentar