Pistacieflødeboller

Her er en sikker vinder, når vi taler sjove køkkenaktiviteter med børn, men husk at lave ekstra. Der vil forsvinde lidt af det hele undervejs...
Foto: Carina Krüger
           
50 g mel
35 g smør
30 g finthakkede pistacienødder
2 spsk. sukker
1½ pasteuriseret æggehvider
1 blad husblas
10 dr. pistacieessens (kan udelades)
1 dl flormelis
75 g pistaciemasse
150 g mørk chokolade

Smuldr mel og smør, bland ½ af nødderne og sukkeret i og ælt dejen sammen. Rul dejen ud i 2 mm tykkelse. Stik bunde ud med en lille 4 cm rund udstikker, bag bundene i 7 min. ved 200º og afkøl på en rist. Udblød husblassen og smelt den med det vand, der hænger ved. Pisk hviderne stive, tilsæt pistacieessens og flormelis og pisk dem seje. Tilsæt husblassen, mens der piskes, og kom hviderne i en sprøjtepose.
Kom en teskefuld pistaciemasse på hver bund, kom en top af hviderne over og stil dem i fryseren. Smelt chokoladen over vandbad og overtræk flødebollerne ved at dyppe dem i chokoladen, drys med resten af de hakkede pistacienødder og lad dem tørre på et stykke bagepapir.

Se også opskriften på
billige kokosmuffins

Kommentarer