2 hele hvidløg
2 skalotteløg
1 spsk. smør
5 stilke persille
5 dl hønsebouillon
1 tsk. salt
Peber
1 dl fløde 9%
2 rødløg
1 spsk. mel
5 dl olie
Pil løg og hvidløg og skær dem i mindre stykker. Sauter løgene i smørret, uden at de tager farve, og tilsæt persillen. Hæld bouillonen ved, og lad suppen småsimre i 10 min. under låg. Blend suppen med en stavblender og tilsæt fløden. Giv suppen et opkog og smag til med salt og peber. Skær rødløgene i skiver og vend dem i melet. Varm olien op, til den syder om spidsen af en tandstik, og steg løgene, til de er gyldne og sprøde. Server suppen med de sprøde løg og et godt stykke brød.
Se også opskriften på suppe med fjordrejer
ELSKER hvidløgssuppe!
SvarSlet- Fræk detalje med de sprøde rødløg;-) Den får damerne til næste damemiddag.