Churros med kanel

2½ dl vand
75 g smør
2 tsk. vanilje
2 tsk. kanel
125 g mel
50 g kartoffelmel
4 æg
1 l olie til kogning
1 spsk. flormelis
Chokoladesovs
1 spsk. hakkede nødder

Kom vand, smør, vanilje og kanel i en gryde. Kog det op og rør mel blandet med kartoffelmel i. Bliv ved med at røre, til dejen slipper gryden.
Tag gryden af varmen og lad den afkøle lidt. Pisk æggene i et ad gangen, dejen skal være glat og blank. Varm olien op, og når den syder om en tandstik, har olien den rette temperatur. Kom dejen i en kagesprøjte med stjerneskive og tryk dejen ud i stykker på ca. 10 cm.
Lad dem koge, til de er gyldne, og læg dem til afdrypning på fedtsugende papir. Drys med flormelis og server med chokoladesovs og hakkede nødder.

Se også opskriften på limeblomster

Kommentarer

  1. Åhhhhh, altså :-) Jeg har "truet" med at lave dem i mange år, men er endnu ikke kommet i gang. Det må jeg vist hellere......

    Mange hilsner
    Birthe

    SvarSlet
  2. deter bådenemt og sjovt så det er bare med at komme igang
    ;O)

    SvarSlet

Send en kommentar