Belgiske vafler

Lækre, varme karamelfyldte vafler. Server eventuelt med is eller flødeskum
Foto: Jette M. Vesterager

15 g gær
1 dl lun mælk
240 g mel
1 æg
20 g brun farin
1 tsk. salt
2 tsk. vaniljeekstrakt
120 g blødt smør
100 g perlesukker

Rør gæren ud i mælken og pisk ægget og lidt af melet i. Drys resten af melet over og lad det stå tildækket i 1 time. Rør farin, salt og vanilje i dejen og tilsæt smørret lidt efter lidt, mens der røres med en håndmikser. Drys dejen med lidt mel, dæk den til og lad den hæve på køkkenbordet i 4 timer. Slå dejen ned og stil den på køl i 1 time. Del dejen i 10 stykker og ælt 10 g perlesukker i hver. Lad dejstykkerne hæve i 1 time og bag dem i et belgisk vaffeljern i 4 min., til de er gyldne og sprøde. Server vaflerne lune med flødeskum eller is.

Se også opskriften på rugmelsvafler

Kommentarer

  1. Uhmm, det får jeg da godt nok lyst til lige nu :-)

    Mange hilsner
    Birthe

    SvarSlet
  2. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

    SvarSlet
  3. Mangler så meget et belgisk vaffeljern nu :)

    Louise

    SvarSlet

Send en kommentar