Trifli med blomme og kokos


1½ dl kokosmælk
2 spsk. kokosmel
2 spsk. sukker
2 æggeblommer
2 spsk. mælk
2 spsk. maizena
1 tsk. revet, usprøjtet limeskal
1 dl piskefløde
100 g makroner
½ dl god portvin
300 g blommer
2 spsk. sukker
1 spsk. vand
Limeskal til pynt
Kokosflager til pynt
Kog kokosmælk, kokosmel og sukker op i en gryde.
Pisk æggeblommerne sammen med mælk og maizena i en skål. Hæld 1 dl af den varme kokosmælk i æggeblandingen under konstant piskning og hæld det tilbage i gryden.
Tilsæt limeskal og lad cremen koge i 3 min. under omrøring, til cremen tykner. Lad cremen køle helt af, pisk fløden til skum og vend den i cremen.
Halver blommerne, fjern stenene og skær dem i mindre stykker. Kog blommestykker, sukker og vand op under låg, lad dem småsimre i 10 min. og lad dem afkøle. Læg creme, knuste makroner dryppet med portvin og blommer lagvis i en serveringsskål eller i 6 portionsglas og stil triflien tildækket i køleskabet i ca. 1 time.
Server triflien pyntet med limeskal og kokosflager.


se også opskriften på solbærtrifli

Kommentarer