Créme brûlée med æble og citronmelisse


5 dl piskefløde
4 stilke citronmelisse
½ stang vanilje
90 g sukker
4 æggeblommer
2 æbler
6 spsk. sukker
Varm fløden op, skrab kornene ud af vaniljestangen og tilsæt både korn og stang sammen med citronmelisse. Lad fløden koge op, tag den af varmen og fjern vanilje­stang og citronmelisse. Pisk æggeblommerne hvide med sukkeret og tilsæt den varme fløde lidt ad gangen, mens der piskes godt. Skræl æblerne, skær dem i små tern og fordel dem i bunden af 6 små forme. Hæld cremen over æbleternene, sæt formene i en bradepande med vand i bunden og bag dem ved 150° i 60 min. Lad cremen afkøle og stil den i køleskabet i et par timer. Drys en skefuld sukker i et jævnt lag over hver creme og brænd med en gasbrænder eller grillen i ovnen, til sukkeret netop karamelliserer.

Se også opskriften på bagte pærer med nougat og kanelcreme

Kommentarer