Chokoladekage med øl og blåbær

200 g blødt smør
160 g muscavadosukker
80 g mørk chokolade
2 æg
1½ dl stout eller anden mørk øl (f.eks. Young’s Double Chocolate Stout el. Brooklyn Black chocolate)
220 g mel
2 tsk. bagepulver
25 g kakao
150 g flødeost
3 spsk. cremefraiche
50 g flormelis
1 tsk. vaniljesukker
100 g hvid chokolade
125 g blåbær
1 spsk. kandiseret violer
Pisk smør og sukker luftigt, smelt chokoladen og pisk den i lidt ad gangen.
Rør æggene i et ad gangen og derefter øllet.
Bland mel, bagepulver og kakao og vend det i dejen.
Kom dejen i en smurt 22 cm springform, bag den ved 180° i 45 min. og lad den afkøle.
Pisk flødeosten med cremefraiche, flormelis og vanilje, smelt den hvide chokolade og rør den i. Skyl blåbærrene, tør dem og vend dem i chokoladecremen.
Kom den kolde kage ud på et kagefad, kom cremen over og pynt med kandiserede violer.

Se også opskriften på
Chokoladecheesecake

Kommentarer

  1. Denne ser fristende ut for en som elsker mørkt øl, jo mørkere dess bedre.

    SvarSlet

Send en kommentar